Syntynyt 1979 Helsingissä

Kauppatieteiden maisteri ja reservin raivaajasukeltaja Jukka Nurminen (s. 1979) on kuvannut yli 15 vuoden ajan trooppisia meriekosysteemejä ja Suomen vedenalaista luontoa. Vuodesta 2003 Nurminen on kuvannut ammattimaisesti Saaristomeren vedenalaisia maisemia ja Perämeren ahtojäitä. Hän on kaksinkertainen vedenalaisen valokuvauksen Suomen mestari. Nurminen on julkaissut tuotantoaan lukuisissa kotimaisissa aikakaus- ja päivälehdissä, ulkomaisessa sukellusalan mediassa sekä graafiseen suunnitteluun erikoistuneen yrityksensä Abyss Art Oy:n tuotteissa.

Jukka Nurmisen Vedenalainen Saaristomeri -valokuvanäyttely on ollut esillä vuodesta 2006 yli kahdessakymmenessä taidemuseossa ja -tapahtumassa sekä galleriassa Suomessa, Saksassa ja Pietarissa. Suomessa näyttely on vieraillut mm. Amos Andersonin taidemuseossa, oopperatalossa sekä luonnontieteellisessä museossa.

Nurmisen taidevalokuvia on Turun Ars Nova -taidemuseon kokoelmissa.

Valokuvakilpailut

Kunniamaininta kansainvälisessä jokavuotisessa 31st Best of News Design Competition -kilpailussa Optiossa keväällä 2009 julkaistun Ahtojäiden alla –kuvasalkun valokuvista (maailman arvostetuin sanomalehtien ulkoasukilpailu)
Grand Prize vedenalaisen kuvauksen Visions -konferenssin printtikilpailussa Lontoossa 2007
Voitto British Society of Underwater Photographersin (BSoUP) laajakulmakilpailussa 2002