Kimmo Ohtonen (s. 1981) on kirjailija, toimittaja ja luontovalokuvaaja. Kimmolla on yli 15 vuoden kokemus televisioalalta Britanniasta ja Suomesta. Viime vuosien aikana Kimmo on toimittanut useita eri luonto-ohjelmia YLE:n kanaville, Kuten Ulos luontoon ja Katoava Pohjola. Kimmo on julkaissut kaksi luontokirjaa sekä yhden kaunokirjallisen romaanin. Kimmon luontokuvia on julkaistu useissa eri medioissa.

Nykyään Kimmon työelämä jakaantuukin kirjallisuuden, televisioprojektien ja luontokuvauksen välillä. Kimmon eri projekteja yhdistääkin luonto, joka on kantava voima hänen kertomissa tarinoissaan, oli välineenä kynä tai kamera. Kimmo harrastaa lukemista, uintia, hiihtoa ja luonnossa samoilua.

 

Koulutus: Taiteiden kandi (Manchesterin yliopisto)
Ammatti: Kirjailija, toimittaja, luontovalokuvaaja

Kuvaustoiminta/-historia

 

Liikkuva kuva/televisio

Kuvaushistoria: 16 vuoden kokemus televisioalalla Britanniasta ja Suomesta

Televisiokuvaajan ammattikoulutus Crewed Up – yhtiön työntekijänä vuonna 2006. Kuvannut useita ohjelmia BBC:lle ja ITV:lle Britanniassa sekä Suomessa Yle:lle.

Tällä hetkellä Kimmo juontaa yhdessä Pirjo Heikkilän kanssa 8 – osaista Villien jäljillä – televisiosarjaa MTV3:lle. Tuotantoyhtiö: Rabbit Films.

Valokuva

Kirjoittanut ja kuvannut kaksi luontokirjaa:
Karhu Voimaeläin (Docendo). Julkaistu helmikuu 2016
Metsäkansan tarina (Docendo) Julkaistu lokakuu 2017

Kimmo työskentelee Apu-lehden virallisena luontomiehenä. Hän kirjoittaa ja valokuvaa luontoaiheisia juttuja Suur-Apu – numeroihin.

2014-2017 Kirjoittanut ja valokuvannut luontoaiheisia juttuja YLE:n nettisivuille.

Vuosien saatossa Kimmon luontokuvia ja tarinoita on julkaistu useissa eri julkaisuissa, kuten Yle Uutiset nettisivut, Yle luonto nettijulkaisut, Lumo – lehti, GEO – lehti, Helsingin Sanomat ja lukuisissa muissa sanomalehdissä.