Ari Ahlfors

Ari Ahlfors

Kiinnostukseni luontoon syntyi jo pikkupoikana lintujen kautta. 1970 luvun lopulla 15-vuotiaana kiikari vaihtui kameraseurasta lainaksi saatuun kameraan. Koululaisten valtakunnallisen luontovalokuvakilpailun voitto innosti jatkamaan harrastusta. Mustavalko- ja diakuvauksien jälkeen digiaika innosti kuvaukset uuteen nousuun.

Nykyäänkin kamerani etsimestä näkyy useimmiten lintuja, mutta joskus myös maisemia, eläimiä, kasveja, perhosiakin. Luontotietämystä syvensin luontokartoittaja-koulutuksella v. 2014-2015.

Kuviani on julkaistu kirjoissa, lehdissä ja kalentereissa. Olen pitänyt kaksi yksityisnäyttelyä v. 1985 ja 2007 ja osallistunut moniin yhteisnäyttelyihin. Kuvausmatkoja olen tehnyt mm. Tansaniaan, Brasiliaan, Australiaan, Thaimaahan ja Huippuvuorille. Lehtiartikkeleita olen kirjoittanut useisiin lehtiin. Kuviani on tarjolla lähinnä omilla nettisivuillani, joille olen koonnut mittavan luontokuva-arkiston.

Pöllöt

Pöllöt ovat mystisiä lintuja. Ne ovat linnuista erityisesti kiinnostaneet minua. Kun niistä useimmat liikkuvat pääasiassa öisin, niitä ei ole ihan helppo löytää saatikka kuvata. Suomessa pesii maailman noin 200:sta pöllölajista 10. Tosin erittäin harvinainen tunturipöllö ei pesi meillä joka vuosi. Se olisikin kiva päästä edes näkemään joskus.

Klikkaa kuvaa päästäksesi galleriaan.