Ammattiluontokuvaajilla vauhdikas ja menestyksekäs elokuu

Suomi täyttää 100 vuotta tänä vuonna ja Suomen Ammattiluontokuvaajat ry ja sen jäsenet ovat omalla toiminnallaan kiinnittämässä juhlivien suomalaisten huomiota ainutlaatuiseen luontoomme ja sen monipuolisiin maisemiin.

 

Minun maisemani -valokuvakilpailu kaikille suomalaisille on nyt ollut käynnissä 8 kuukautta ja hienosti ovat suomalaiset mukana omilla kuvillaan onnittelemassa satavuotista Suomea ja samalla osallistumassa kilpailuun. Tähän mennessä kisaan on tullut mukaan 6.600 kuvaajaa yhteensä 35.000 kuvalla. Suomalaiset rakastavat luontoa ja valokuvaamista.

Elokuun alussa ammattiluontokuvaajien jäsen Raisa Tasanto oli Ykkösen aamu-tv:n lähetyksessä julkistamassa valitsemansa 10 parasta kuvaa ja perusteli myös valintansa suorassa lähetyksessä. Tyylikäs esiintyminen Raisalta – ohessa hänen valitsemansa heinäkuun 10 parasta kuvaa. Lisätietoa ja mahdollisuus osallistua kilpailuun www.minunmaisemani.fi

Luontokirjojen suhteen elokuu on myös ollut vilkas

Mauri Leivo jatkaa hienoa lintukirjasarjaansa ja nyt ilmestyi kirja Kylän linnut – sopiva kirja kaikille lintujen ystäville Suomessa. Onnea uudelle kirjalle.

Markus Varesvuon heinäkuussa julkaistuista Birds in Pictures ja sen suomalaisesta versiosta Valokuvia linnuista on molemmista päätetty ottaa toinen painos. Ranskankielinen versio Oiseaux en majesté on painettu ja julkaistaan lokakuun alussa. Ammattimaista työtä sekä Suomessa että ulkomailla.

Tea Karvisen 7 vuoden työ valmistui, kun Kansallispuistot – maamme luonnon helmet –kirja julkistettiin näyttävästi ja oli hyvin esillä useissa tiedotusvälineissä. Perusteellinen työ on tuomassa myös kaupallisen menestyksen – muutama päivä julkistuksen jälkeen kustantaja päätti ottaa uusintapainokset sekä suomenkielisestä että englanninkielisestä painoksesta. Well done Tea.

Elokuun lopussa julkistettiin Suomenojan luonto ry:n kirja Lintuparatiisi Suomenoja – Finnoo – luonnon ja ihmisen yhteiseloa. Kirjan tekijätiimissä ovat mukana jäsenemme Krista Ylinen, Tommi Heinonen ja Tuomas Heinonen. Hieno suoritus pieneltä yhdistykseltä.

 

Bird Life järjesti Lintumessut Helsingissä Viikissä ja mukana jäsenistämme oli esiintymässä Jari Peltomäki ja Markus Varesvuo sekä jäsentemme yrityksistä olivat esillä ainakin seuraavat: Kuusamon lintumatkailu (Olli Lamminsalo), Kaikuva (Kai Pihlström), Lumo Publishing (Raisa Tasanto ja Jukka Palm ) ja Finnature (Jari Peltomäki).

Ammattiluontokuvaaja Kari Auvinen voitti Vuoden Luontokuva 2017 -kilpailun Sininen ja Valkoinen -sarjan ja hänen kilpailukuvastaan on toteutettu Suomen Luonto -juhlaraha. Onnittelut Karille komeasta saavutuksesta.

Kuusamolainen ammattiluontokuvaaja Jarmo Manninen saavutti 5 kunniamainintaa italialaisessa BioPhoto -kilpailussa. Komea suoritus Kuusamon mieheltä. Suomalainen luonto ja maisemat valloittivat kansainvälisen tuomariston.

Markus Varesvuo putsasi pöydän the Bird Photographer of the Year Competition 2017 -kisassa voittamalla Portfoliosarjan sekä saavuttamalla 2 kolmossijaa ja yhden kunniamaininnan. Komea saavutus – onnittelut Markukselle. YLE uutisoi näyttävästi Markuksen saavutuksen YLE Uutiset nettisivuilla.

Lisäksi Markuksen kuvat ovat olleet esillä Vuohijärven luonto- ja kulttuurikeskuksen kolme kuukautta avoinna olleessa näyttelyssä, mikä päättyi elokuun lopussa. Näyttelyssä vieraili n.11000 henkilöä. Näyttely oli yhteisnäyttely Minna Pyykön kanssa. Markuksella oli esillä 70 isoa valokuvataulua linnuista.