Olen Suomen luonnossa sekä maailmalla luontokohteissa viihtyvä valokuvaaja, vapaa kirjoittaja ja viestintäyrittäjä. Järjästän myös kuvausmatkoja.

Valokuvaus oli minulle intohimo jo lapsuudessa ja nuoruudessa. Kuvaaminen ja kirjoittaminen eivät ole minulle vain ammatti vaan tapa elää ja hahmottaa maailmaa.

 

Vuodesta 2002 lähtien olen ollut päätoiminen vapaa valokuvaaja ja toimittaja Suomen painetulle ja verkkomedialle (mm. Helsingin Sanomat, Iltasanomat, Lännen media, Keskisuomalainen, STT, mm.  A-lehtien-, Sanoman sekä Otavamedian aikakauslehdet, ammattiliittojen ja järjestöjen julkaisut, Helsingin kaupunki, aiemmin myös mm. ulkoministeriön kehitysviestintä ja ympäristöministeriön Ympäristö-lehti).  Luonto ja eläimet ovat yksi erityisaloistani myös toimittajana ja olen mm. Ympäristötoimittajat ry:n ja Suomen tiedetoimittajain liiton jäsen. Vuodesta 2020 lähtien toimenkuvani on painottunut valokuvaamisen ohella viestintään ja sisällöntuotantoon.

Vuosina 2004-2016 toinen kotini oli Kairossa, Egyptissä, jolloin kuvasin paljon Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän lisäksi myös mm. Intiassa, viime vuosina olen kuvnnut luontoa etenkinThaimaassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Keniassa. Olen työmatkoilla maailmalla noin puolet vuodesta.

 

Intohimioisimmin kuvaan nisäkkäitä ja maisemia, erityisesti aavikkoa,savannia, vuoria ja metsää, mutta myös lintuja ja matelijoita.

Yksi ainutlaatuisimmista luontokuvausmatkoistani oli keväällä 2014 kahden viikon syvän aavikon matka Egyptin Läntisellä aavikolla kansainvälisen Kamal Expedition -tutkimusmatkan jäsenenä  ainoana pohjoismaisena valokuvaajana.

Yksityisvalokuvanäyttelyitä olen pitänyt Suomessa ja maailmalla kymmeniä; luonto, eläimet ja maisemat ovat keskeinen teema kaikissa näyttelyissäni. Syksyisestä Koillismaan luonnosta sekä Kainuussa kuvatuista karhuista koostuva valokuvanäyttelyni Metsän Sielu, Soul of the Forest, oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa, jolloin minulla oli kuusi valokuvanäyttelyä neljällä eri mantereella. Metsän sielu on ollut esillä Egyptissä, Thaimaassa, Australiassa ja Hollannissa.

Suomessa osa valokuvanäyttelyistäni on sisältänyt vain luontokuvia kuten Egyptin aavikkokuvanäyttely, joka on ollut esillä mm. Kuusamotalon Kaamosgalleriassa, Helsingissä Brondan Kellarigalleriassa sekä Hangon kaupungintalon galleriassa.

Arkea ja juhlaa Egyptissä -valokuvanäyttelyni oli päänäyttely vuonna 2010 Kuusamo Nature Photossa, jossa olen pitänyt useita kuvaesitysluentoja.

Pidän kuvaesitysluentoja ja järjestän kuvausmatkoja Keniaan sekä koordinoin/opastan “karhusafareita” Kuhmossa. Kuviani myyn paitsi sanoma- ja aikakauslehtiin, oppikirjakuvitukseksi sekä arkistokuviksi ja verkkosivukuvituskuviksi myös (canvas ja chromeluxe)vedoksina ja -tauluina.

Koulutukseltani olen uskontotieteilijä ja teologian maisteri, filosofian, uskonnon, psykologian ja elämänkatsomustiedon aineenopettaja, joissa tehtävissä työskentelin peruskoulussa ja lukiossa kaikilla luokka-asteilla ennen siirtymistäni ammattivalokuvaajaksi ja -toimittajaksi ja viestintäyrittäjäksi vuonna 2002.