Fotofinlandia 2018 -palkinnon voittaja on Markus Varesvuo

Markus Varesvuo voitti Suomen arvostetuimman valokuvakilpailun Fotofinlandia 2018 -palkinnon

Tuomarit kiittelivät voittajakuvan yksinkertaista, mutta voimakkaan vaikutuksen tekevää tyyliä. Kuvan kompositio, jossa viirupöllö on sijoitettu oikeaan alakulmaan, korostaa sekä tilan tuntua että pöllön elinympäristöä. Pöllö on pörhistänyt höyhenensä kylmää vastaan odotellessaan saaliin saapumista, ja katsoja voi melkein tuntea kylmyyden, joka ympäröi pöllöä. Tuomaristoon teki vaikutuksen myös kuvan vähäeleinen värimaailma.

SATUMETSÄN VIISAS – Markus Varesvuo

Markus Varesvuo on kuvannut luontoa ja erityisesti lintuja ammatikseen vuodesta 2005. Hän on yksi kansainvälisesti parhaiten menestyneitä luontokuvaajiamme. Hänen kirjojaan on julkaistu yhdeksällä eri kielellä ja niitä on myyty n. 150.000 kappaletta, joista ulkomailla n. 100.000. Merkittävä osa kuvamyynneistä tulee kansainvälisten kuvatoimistojen kautta.

Varesvuo on menestynyt lukuisissa kansainvälisissä valokuvakilpailuissa, joista tähän asti tärkeimpänä palkintona hän pitää World Press Photon luontosarjan kakkospalkintoa 2014.

Linnut ja niiden käyttäytymisen perinpohjaisesti tunteva Varesvuo on vuosien saatossa kehittynyt lintukuvaajasta lintuihin keskittyväksi valokuvaajaksi.

Kilpailuun osallistui tänä vuonna noin 1500 kuvaa. Finalistien kuvista järjestetyn yleisöäänestyksen voitti hääkuvasarjan voittaja Jetro Stavén.

Finnfoto.fi

Seuraa Markusta Facebookissa & Instagrammissa

 

Kuva Markuksesta kukkien kanssa: Minna Lindroth