– Syntynyt Helsingissä 1959
– Merkonomi 1983 Suomen Liikemiesten Kauppaopisto
– K-Rauta Espoo osastonhoitaja 1983-1987
– K-Rautakauppias Helsingissä 1987-1990
– Inaria kauppias Munkkiniemessä 1990-2003
– Kuusamon SM-Lintumaraton kisapäällikkö 1995 –
– Asunut Kuusamossa vuodesta 2003
– Kuusamon Lintumatkailu Oy perustettu 2003
– Kuusamon Lintukerho ry:n puh.joht 2003-2008
– Ammattimaista lintuopastusta 2003 –
– Luontokuvaussafareita ja kursseja 2008 –
– Laajeneva kojuverkosto Kuusamossa 2008 –

Olen Kuusamossa asuva luontoa nykyään monipuolisesti kuvaava Canon-mies, jolle innostus lintuihin jäi päälle 1960-luvun lopulla ja lintuhavainnot ovat tallessa vuodesta 1971. Kuusamon luonto, maisemat ja erityisesti taigametsien linnut tekivät lähtemättömän vaikutuksen stadilaiseen v 1990, kun otin osaa ensi kerran Kuusamon SM-Lintumaratoniin. Siitä lähtien visiitit Koillismaalle olivat vuosivuodelta pidempiä ja muutto etelän ruuhkista Kuusamoon toteutui v 2003. Linnut olivatkin pääkohteina aina vuoteen 2007, kunnes kohdalleni osui mielenkiintoisin opastuskeikkani Oulangan kansallispuistossa, kun sain opastaa vuoden aikana lähes 6 vkoa National Geographicin kuvajaa Peter Essickia (www.photographyblog.com/articles/oulanka_national_park). Tämä 6 viikon ”maisemakuvauksen korkeakoulu” opetti kuvaamaan muutakin, kuin lintuja. Viime vuosina maisemakuvaus, erityisesti talvinen Koillismaan tykkymaisema kireine pakkasineen kiehtoo paljon. Lintuja kuvaan toki edelleen usein, koska valtaosa asiakkaistani on lintukuvaajia. Maailma on jo täynnä hienoja isoja lintukuvia (=”pönöjä"), ehkä siksi pyrin kuvaamaan lintuja vain osana maisemaa. Näitä "lintu maisemassa kuvia” on selkeästi vähemmän ja siksi ne erottuvat massasta heti.

Ensimmäinen oma kamera venäläinen Zenith liikkui pikkupoikana mukana linturetkillä satunnaisesti ja muistissa on vielä v 1972 kaukaa kuvattu turturikyyhky, jonka itse vedostin. Zenith päivittyi 1973 Canon FTb runkoon ja Tamronin 300mm/f 5,6 teleen, jolla tuli otettua ensimmäiset ”kunnon lintukuvat”. Rahat FTb:n tienasin jakamalla Pääkaupunki lehtia. Kuvausharrastus hiipui perheen perustamisen myötä 80-luvulla. 90-luvun alku meni kuvatessa lintuja Nikonin järkkärivehkeillä ympäri maailmaa. Tämän jälkeen Canon XL-1 mini-DV videokamera oli mukana vajaa kymmenen vuotta. Ensimmäinen digijärkkäri tuli hankittua 2007 ja nyt kuvaan Canon 1D mk III. Objektiivit alkavat tällä hetkellä laajakulmasta ja loppuvat 600mm/f4:een.
Canon 5 d mkIII tulee hankittavaksi syksyllä 2012 ja samalla teen come backin videomaailmaan.

Olen vannonut koko ikäni yhteistyön nimeen ja siksi pidän tärkeänä, että kuvaajatkin tekevät yhteistyötä ja aina mahdollisuuksien mukaan verkostoituvat. Tästä on hyötyä yleensä kaikille ja näin olemme toimineet Kuusamossa esim Hannu Hautalan, Paavo Hamusen, Petteri Törmäsen kanssa. Samaa verkostoitumista olen toteuttanut Jari Peltomäen (www.finnature.fi) kanssa heti muutettuani Kuusamoon vuonna 2003, kun aloitin ulkolaisten lintuharrastajien opastustoiminnan ja yhteistyömme on edelleen tiivistä, nyt kun luontokuvaajat työllistävät meitä vuosi vuodelta yhä enemmän. Paavo Hamusen kanssa olemme vetäneet lintu – ja luontokuvauskursseja jo vuodesta 2008, samoin Lassi Rautiaisen kanssa yhteistyö on toiminut reilut 10 vuotta.

Digijärkkäreiden yleistymisen myötä tajusin pian, että lintujen kojukuvausmahdollisuuksia Kuusamossa pitää parantaa ja aloitin v 2008 piilokojuverkoston aktiivisen kehittämisen. Tällä hetkellä pyöritän 3:a maa- ja merikotkankuvauspaikkaa (marras-toukokuun alku), 3:a vesilintu+joutsenkojua (huhti-toukokuu) ja uivelokuvauspaikkaa (toukokuu) Willa Uivelon rannassa. Tämän lisäksi käytössä riittävä määrä telttakojuja kanalinnuille, pöllöille jne. Käynnissä olevan matkailuhankkeen myötä kojuverkosto laajenee lisää v 2013 loppuun mennessä.

Liityttyäni PNF:ään kuvamyyntikin on alkanut aktivoitumaan, mutta päätulolähde on edelleen luontokuvaussafarien vetäminen ja ulkolaisten bongareiden opastaminen. Yhdistystoimintapuolella on kokemusta BirdLifen Suomen hallituksesta 2 vuotta, Kuusamon Lintukerhon hallituksessa olin 9 vuotta ja tuoreimpana pestinä on PNF:n hallituspaikka ollut pari vuotta.