Asun Jyväskylässä, vaikka olen käynyt syntymässä Helsingissä. Luontoharrastus on kuulunut elämääni niin kauan kuin jaksan muistaa. Valokuviin olen sitä välittänyt vuodesta 1977 alkaen. Ammatiksi luontokuvaus tuli 1997 oman yrityksen perustamisen myötä.

Kuvauskohteina minua kiehtovat eniten eläimet. Joskus olenkin muotoillut asian seuraavasti: ”kaikki kelpaa, mikä liikkuu”. Tämän tokaisun takana on halu pyrkiä ikuistamaan otuksia, jotka voivat itse vapaasti poistua paikalta, jos kuvaajan touhut käyvät sietämättömiksi. Kaikkein kietovimpia kohteitani ovat olleet perhoset, joita olen harrastanut jo alle kouluikäisestä lähtien. Paljon kuluu aikaa myös lintujen ja nisäkkäiden edesottamuksia seuratessa. Kuva-arkisto tosin kätkee sisäänsä vielä lukuisia kaloja ja muitakin selkärankaisia sekä varsinkin hyönteisiä. Kaikkiaan lajikuvia löytyy noin tuhannesta kotimaisesta eläimestä.

Kuvaaminen on pikkuhiljaa siirtynyt myös kansien väliin. Vuosien saatossa olen julkaissut tai ollut mukana tekemässä kymmenkuntaa kirjaa ja uutta on tulossa. Kirjojen lisäksi olen kertonut kokemuksistani monien lehtien palstoilla. Vuosien saatossa artikkeleita on kertynyt jo yli 500. Lisäksi repertuaariin kuuluu erilaisia kuvaesityksiä ja luontokuvaukseen liittyvää koulutusta sekä luennointia.