Elina Nuortie on viestinnän ja visuaalisen muotoilun osaaja, jonka toiminnan keskiössä ovat vastuullisuus ja luonto. Kuvia Elina on tehnyt pienestä pitäen eri tekniikoilla. Filmiäkin hän valotti jo alakoululaisena itse kokoamallaan kamerantapaisella. Elina on asunut valtaosan elämästään Espoossa meren tuntumassa pienen järven rannalla. Kameralla hän on taltioinut luontoa enempi tosissaan 1990-luvun alusta.

Kirjoitettuaan 6 L:ää Elina on opiskellut mm. Vapaassa Taidekoulussa sekä Taideteollisen Korkeakoulun kursseilla mm. grafiikkaa, valokuvausta ja kuvankäsittelyä. Hän valmistui Mainospiirtäjäksi 1991 ja on sen jälkeen syventänyt osaamistaan Painopinnanvalmistajan ja Web Designerin ammattitutkinnoilla.

Hän on työskennellyt valokuvausliikkeessä, -studiossa ja -laboratoriossa sekä IT-alan liikkeessä markkinointipäällikkönä ja graafikkona. Nykyään hän työskentelee taas 1993 perustamassaan yrityksessä, vaikka välivuodet 2015–2018 sujahtivatkin maailmalla elämää opiskellen ja blogaten.

Elinalla on myötäsyntyinen kyky innostua ja kiinnostua monesta. Luonnon, etenkin meriluonnon, ja ympäristön lisäksi häntä ilahduttavat laajalti taide, hyvä ruoka ja viini, historia ja ihmiset sekä erityisesti luonnon ja ihmisen suhteesta kertovat aiheet. Sen sijaan esimerkiksi urheilu tai videopelit eivät häntä erityisemmin kiinnosta.

Esimerkkejä toiminnasta:

– julkaissut 2 omaa kirjaa ja ollut mukana kymmenissä kirjaprojekteissa monissa rooleissa: kirjoittajana, kuvaajana, kuvatoimittajana ja/tai graafikkona ja kuulunut esimerkiksi Luonnonsuojeluliiton Luonnonkalenterin toimitustiimiin liki parikymmentä vuotta

– kuvia julkaistu lukuisissa paino- ja digituotteissa sekä hankittu niin julkisiin tiloihin kuin yksityiskoteihinkin

– 4 oman näyttelyn lisäksi ollut mukana useissa yhteisnäyttelyissä

– erilaisia esiintymisiä toistakymmentä

– toiminut monien valokuvakilpailujen tuomaristoissa, mm. Vuoden Luontokuvakilpailun raadissa 2009 ja 2013 sekä Fotofinlandia-kilpailun raadissa 2014.