Syntynyt 1947 Helsingissä, missä asunut koko ikänsä.

Opinnot suoritin Helsingin ylipistossa (LuK, eläintiede, kasvitiede, maantiede, ympäristötiede).

Työskentelin tietokirjallisuuden toimituspäällikkönä Kustannusosakeyhtiö Tammessa, mistä jäin eläkkeelle vuonna 2013. Aiemmat työnantajani ovat olleet Valitut Palat ja Kirjayhtymä. Ennen siirtymistä kustannusalalle olin Luonto-Liitossa toiminnanjohtajana ja liiton lehden Molekyylin/Nuorten Luonnon toimittajana sekä free lance -luontokuvaajana. Antoisinta toimessani on ollut tilaisuus työskennellä yhdessä lukuisten eri alojen asiantuntijoiden ja monien huippuvalokuvaajien kanssa. Tämän työn tuloksena on syntynyt useita palkittuja luontokirjoja.

Omasta kirjatuotannostani mainittakoon Luonnonvalokuvauksen käsikirja, Weilin+Göös 1981 (Hannu Hautalan ym. kanssa), Saariston elämää, Suomen luonnonsuojelun tuki 1983 (Seppo Keräsen kanssa) ja Maailman kaunein saaristo, Tammi 2008 (Hannu Vallaksen kanssa). Olen myös Suomen Ammattiluontokuvaajien Suomalainen maisema -sarjan Saaristo-osan, Docendo 2015, päätoimittaja ja kirjoittaja.
Aloin harrastaa lintuja vuonna 1961 ja valokuvausta, rippilahjaksi saamallani kameralla, 1963. Kuviani on julkaistu kirjoissa, lehdissä, kalentereissa, postikortteina, julisteina, viinapullon etiketissä ym. Olen pitänyt lukuisia kuvaesityksiä Suomessa ja Ruotsissa. Pääasiallisin kuvausalueeni Suomessa on ollut Itä-Suomenlahden saaristo. Viime vuosina olen matkustellut eri puolille maapalloa ja vetänyt luontokuvausretkiä mm. Huippuvuorille, Tansaniaan ja Etelämantereelle.
Viimeksi kuviani on ollut esillä (2015) omassa valokuvanäyttelyssä Antarctica Helsingissä ja yhteisnäyttelyssä Alla taivaan päällä maan Valamon luostarissa Heinävedellä

Olin perustamassa Suomen luonnonvalokuvaajat ry:tä ja toimin sen puheenjohtajana vuosina 1978–1981. Nykyisin olen yhdistyksen kunniajäsen ja Eettisen toimikunnan puheenjohtaja. Kahdesti olen ollut tuomarina Vuoden luontokuva -kilpailussa, viimeksi vuonna 2011.

Valokuvataiteen Valtionpalkinnon sain vuonna 1984.

Edellä luetelluilta puuhilta liikenevä aika kuluu kuorolaulun ja klassisen musiikin, eritoten oopperan, kuuntelun parissa.

Mielirypäleeni on Malbec.