Suomalainen Maisema – Lappi ja Koillismaakirja julkaistu

Lappi ja Koillismaa

Pohjoiset maisemat ovat monelle se, mikä tulee ensiksi mieleen suomalaisesta luonnosta. Lapin koskemattomat erämaat, harmoniset tunturinäkymät ja puhdasvetiset purot. Koillismaa yhdistyy maisemallisesti ja matkailullisesti Lappiin, ja niinpä se on luonteva osa tätä kirjaa. Lapin ja Koillismaan luonto on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa on suuriakin alueellisia eroja. Käsivarressa sijaitsevat Suomen korkeimmat tunturit, Inarin ja Utsjoen järvialueet ja pystyseinämäiset jokilaaksot sekä eteläisemmän Lapin ja Koillismaan tasaiset metsämaat ja laajat aapasuot – kaikki nämä ovat oleellinen osa pohjoisia maisemia.

Suomen ammattiluontokuvaajien upeat kuvat välittävät pohjoisen Suomen maisemat ja tunnelmat eri vuodenaikoina. Kirjan tekstin on laatinut tietokirjailija ja toimittaja Veikko Neuvonen.

Lappi ja Koillismaa on kolmas osa Suomalainen maisema -kirjasarjassa, joka huipentuu itsenäisen Suomen täyttäessä 100 vuotta vuonna 2017.

Nimekäs kuvaajatiimi

Ilpo Aalto, Dick Forsman, Hannu Hautala, Tuomas Heinonen, Paavo Hamunen, Mika Honkalinna, Jyrki Kallio-Koski, Tea Karvinen, Seppo Keränen, Jaana Kotamäki, Olli Lamminsalo, Mauri Leivo, Jorma Luhta, Jarmo Manninen, Jussi Murtosaari, Pekka Punkari, Benjam Pöntinen, Mikael Rantalainen, Arno Rautavaara, Markus Sirkka, Markku Tano, Petteri Törmänen, Hannu Vallas, Markus Varesvuo.

Tilaa kirja Docendon verkkokaupasta