Tea Karvinen: Kansallispuistot – Maamme luonnon helmet

Kansallispuistot – Maamme luonnon helmet

Kirja esittelee kaikki Suomen 40 kansallispuistoa Saaristomereltä Lemmenjoelle, uusimpana kesäkuussa 2017 avattava Hossa. Kirja kertoo kansallispuistojen upeimmista kohteista ja tuo esille kunkin puiston erityispiirteet. Jokaisella kansallispuistolla on oma tarinansa.

Mielenkiintoiset käytännön kokemukset elävöittävät tietoainesta ja vievät lukijan mukaan maastoon. Taustalla ovat yli sadan asiantuntijan paikan päällä, erilaisilla retkillä tehdyt haastattelut. Kaiken kruunaavat asialleen omistautuneen valokuvaajan upeat kuvat.

Kirja kannustaa ihmisiä ulos omille tutkimusmatkoilleen, olivat ne sitten lähiympäristöön tai Lapin tuntureille. Mitä enemmän ihminen viettää aikaa luonnossa, sitä enemmän hän haluaa ymmärtää ympäristöään ja ottaa asioista selvää. Luonto tarjoaa meille myös fyysistä ja henkistä hyvää oloa.

Valtioneuvoston kanslia on hyväksynyt kirjan osaksi Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 virallista ohjelmaa. Kirja on osa laajempaa hanketta, johon kuuluvat myös koulukierroksien ja luontoiltojen järjestäminen eri puolilla Suomea sekä kiertävä valokuvanäyttely.

Kirjan kirjoittaja Tea Karvinen (teakarvinen.com) on rovaniemeläinen ammattiluontokuvaaja ja toimittaja, joka on vuodesta 2010 lähtien viettänyt yli 700 päivää Suomen kansallispuistoissa.

Ainutlaatuinen valokuva- ja tietokirja maamme kansallispuistoista

 

TILAUKSET:
teakarvinen@gmail.com

 

URHO KEKKONEN
PATVINSUO
RIISITUNTURI
SIPOONKORPI
SELKÄMERI
KURJENRAHKA

Julkaistu: 08/2017
Kustantaja: Docendo
ISBN: 978-952-291-372-2
210 × 245 mm, sivuja 264
Kovakantinen, nelivärinen