Olen syntynyt 1946. Sain ensimmäisen kamerani 1950-luvulla. Lentäminen alkoi 1960-luvun lopulla. Sain varusmieskoulutuksen Ilmavoimien Teknillisessä koulussa ja edelleen lentokonemekaanikon koulutuksen ja ilmavoimien palveluksessa lentokonemekaanikon rintamerkin. Laivuepalveluksessa siirryin merivalvontatehtäviin, jossa valokuvaus oli osana toimintaa. Sain koulutuksen lentävään henkilöäkuntaan ja sitä kautta myös ilmavoimien lentomerkin (kahden merkin mies). Toimin hävittäjälentolaivueen tiedustelu-upseerina, missä tehtävässä erilaisilla tiedustelukuvausmenetelmillä oli oma merkityksensä. Tehtävään liittyi valokuvauksen opettajana ja kuvatulkkina toimiminen sekä tunnistuskouluttaja (kuvatulkkikoulutus)

Jo ilmavoimien palvelusaikana sai sivutoimiluvalla suorittaa ilmakuvauksia Porissa, jossa olin lentokoulun pienosakkaana. Kaupallinen siviili-ilmakuvaus alkoi vuonna 1977 ja sitä on nyt kestänyt 35 vuotta. Ilmavoimien ja siviililentoja on noin 6500 tuntia. Olen siten ollut noin 9 kuukautta elämästäni ilmassa. Olen lentänyt yli 2 miljoonaa kilometriä ristiin rastiin Suomea ja kuvannut kaikki paikkakunnat ilmasta, yhteensä varmaankin yli 0,5 miljoonaa kuvaa (laskematta).
Topelius (Suomi tutuksi), IK Inha, Samuli Paulaharju ja ilmakuvauksessa, Karhumäen veljekset ja TK-kuvaaja Matti Poutvaara (myös ilmakuvaaja) ovat olleet esikuvinani, kun olen kaupallisen kuvauksen ohella dokumentoinut kotimaatani ilmasta. Kuvista on sittemmin syntynyt useita ilmakuvakirjoja Suomesta. Olen ollut osakuvittajana myös monissa muissa kirjoissa. Koulukirjojen kuvitukseen ilmakuvia on käytetty 1980-luvulta alkaen.
Kaupallisesti kuvaustoiminta on tapahtunut Lentokuva Vallas Oy:n kautta. Yhtiöllä oli vuosituhannen vaihteessa omistuksessaan myös tamperelainen kuvattoimisto Diabox Oy, mutta digikauden myötä filmipohjaisesti aloittaneen kuvatoimiston toiminta hiipui. Digiaika mullisti kaiken valokuvaukseen liittyneen toiminnan. Lentokuva Vallas Oy jatkaa toimintaansa viiden huippuammattilaisen voimin. Yhtiö on laajentanut ilmakuvaustoimintaansa eri tavoin. Viimeaikaisena panostuksena on ollut pystykuvaus ja kuvien oikaisu ja yhdistäminen (EnsoMosaic-ohjelmalla) ortokuviksi – ilmakuvakartaksi. Edelleen on kehitteillä tarkimmillaan 5 sentin maastopikselikoon ortokuvista tehtävä korkeusmallin laskenta – 3D.
Olen ollut mukana myös luontokuvauksen järjestötoiminnassa. Olin 2000-luvun alussa Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n hallituksen jäsen ja myös osan aikaan varapuheenjohtajana. Tähän liittyi järjestelyvastuita Vuoden Luontokuva –tapahtumissa, Finlandia-talolla Helsingissä ja myös Tampereella. Olen nyt toiminut Suomen Ammattiluontokuvaajat ry:n hallituksessa ja osan aikaa sen varapuheenjohtajana.
Merkittävä kuvitustyö oli Topeliuksen 150-vuotisjuhlakirjan kuvitus 1998: Maakuntien Suomi. Kuvasin Topeliuksen 1840-luvulla piirrättämille Suomi-kuville rinnakkaiskuvat 1990-luvun Suomesta samoista kohteista ja samoilla kuvakulmilla.

Suomen kansallismaisemat näyttelyni (27 kuvataulua) kiertänyt eri puolilla. Näyttely oli UM:n toimesta puoli vuotta Brysselissä 1998, jolloin Suomi oli EU:n puheenjohtajana.
Ensimmäinen täysin oma kirja julkaistiin Tammen toimesta 28.3.2007: Suomi ilmasta. Kirjan tekstin tekijänä oli Veikko Neuvonen ja Tammen kustannustoimittajana Arno Rautavaara. Kirja valittiin WWF:n toimesta vuoden 2007 luontokirjaksi Suomessa. Suositusta kirjasta on menossa kolmas painos ja sen englanninkielisestä versiosta jo neljäs painos. Kirja kuvaa jääkauden muovaamaa Suomea luontoineen.
Myöhemmin ovat ilmestyneet ilmakuvakirjat: Helsinki ilmasta (Edita 2008), Suomen kunnat ja kaupungit /3-osainen – Perhemediat 2008), Maailman kaunein saaristo (Tammi 2009) ja viimeisimpänä Veikko Neuvosen ja Arno Rautavaaran kanssa tehty Rakennettu Suomi ilmasta (Tammi 2010). Kirja kuvaa Suomen kehitystä kuvakaudesta nykyaikaan, miten maamme on rakentunut ja miten yhteiskunta toimii infrastruktuureineen. Tämä ja Suomi ilmasta –kirja kertovat kuvallisesti varsin kattavasti Suomen historian kulun eri aikakausilla.
Laaja kuva-arkisto ja kuvakirjat ovat luoneet valmiuden myös erilaisten kuvaesitysten pitämiselle erilaisille yleisöille. Olen esitelmöinyt arkkitehdeille ja rakentajille, opettajille, matkailuyhdistyksille ja erilaisille kerhoille ympäri Suomea, Vårgårdan kansainvälisillä luontokuvafestivaaleilla Ruotsissa, ja kohokohtana Vuoden luontokuvatapahtumassa Finlandia-talolla.
Ilmakuvaus-, kuten muukin kuvaustoiminta – matkailukuvat maailmalta – jatkuu ja Lentokuva Vallas Oy:n toiminnan siirtäminen asteittain nuoremmille huippuosaajille!