– ammattiluontokuvaaja vuodesta 2005
– www.lintukuva.fi -sivuston perustajajäsen
– lintukuvausta vuodesta 1988
– kauppatieteiden maisteri 1987
– syntynyt Helsingissä 1960
– vain luonnon oma valo ja luonnonvaraisia lintuja

Olen vuosaarelainen, lintuihin erikoistunut luontovalokuvaaja, joka kuvaa läntisen palearktikan lajeja, eli lähinnä Euroopassa tavattavia lintuja. Aloitin lintuharrastuksen 11-vuotiaana ja kuvaamisen 15-vuotiaana. Digikameraan siirryin vuonna 2002. Tällä hetkellä kuvaan Canonin EOS 1D mk IV ja 1Ds III rungoilla, ja lähinnä 500mm ja 800 mm objektiiveilla.

Arvostan hyvässä lintukuvassa erityisesti mielenkiintoista valoa, vahvoja värejä ja kontrastia, ja kohteen ehdotonta terävyyttä. Kuvissa lintu on lähes aina pääosassa, joskin tausta on varsin tärkeä elementti ja saattaa monesti olla se tekijä, joka nostaa kuvan hyvästä erinomaiseksi.

Kuviani käytetään mm. kirjojen ja artikkelien kuvituksessa, markkinoinnissa, sekä erilaisten tuotteiden kuvittamisessa. Olen itse tehnyt kolme kirjaa, joita leimaa vahva visuaalisuus ja elämyksellisyys. Lisäksi olen ollut pääkuvittaja useissa lintu- ja luonto-oppaissa ja -kirjoissa. Kuviani käytetään myös paljon linnuston suojelutyössä ympäri Eurooppaa. Toivon voivani kuvillani välittää sen ilon ja nautinnon, jota itse koen ulkona, luonnossa, lintuja tarkkaillessa.

Myyn itse kuvieni käyttöoikeuksia www.lintukuva.fi -sivuston kautta. Perustin sivuston 2004 yhdessä Arto Juvosen kanssa, mukaan liittyivät pian Tomi Muukkonen ja Jari Peltomäki. Hannu Jännes on lisäksi toteuttanut lintujen äänet moniin lajikansioihin. Kustantajat ja toimittajat niin koti- kuin ulkomaillakin löysivät nopeasti sivustomme, ja nykyisin kuviamme käytetään säännöllisesti monissa Euroopan maissa. Sivustolla on vuositasolla 800.000 kävijää.
Kuvani ovat myynnissä Iso-Britanniassa (Nature Picture Library), Ranskassa (Biosphoto), Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä (Wildlife Bildagentur), Alankomaissa (Agami), USA:ssa (Minden) sekä kotimaisissa kuvatoimistoissa Kuvaliiterissä ja Leukussa.

Olen mukana Wild Wonders of Europe -projektissa, jolla tehdään eurooppalaista luontoa tunnetuksi niin Euroopassa kuin muuallakin maailmassa. www.wild-wonders.com