– ammattikuvaaja vuodesta 1982
– valokuvausta vuodesta 1968
– syntynyt Oulussa 1957

Olen porilainen viisikymppinen valokuvaaja, jonka arkipäivään, työhön tai vapaa-aikaan on aina liittynyt tavalla tai toisella merellinen ympäristö ja sen kuvaaminen. Muuta en ole oikeastaan koskaan tehnytkään kuin kulkenut rantoja ja liikkunut merellä kalastajien mukana.

Minulla on muutama vene ja kameroita myös. Voimassa on myös lupakirja suuremmankin aluksen päälliköksi ja kuvatessa olen sormeillut niin palkkikameroita kuin digikalustoakin. Viime vuosina on kuvia merimaisemista ja kalastuksesta kertynyt myös suuremmilta vesiltä, vaikka pääosa maisemakuvista syntyy yhä porilaisilta rannoilta.

Nykyinen toimenkuva on sekametelisoppa valokuvaajan työtä, kirjoja ja koulutusta. Tehtävät ovat monipuolisia ja varsinaisia yhden kuvan kuvaamiseen liittyviä toimeksiantoja on entistä vähemmän, mutta pidempiä projekteja merellisessä ympäristössä kuitenkin riittää.

Kuvaustekniikan muuttuminen mustavalkopimiötyöskentelystä tietokoneen näytölle tapahtui ensimmäisten joukossa. Olen ollut myös perustamassa maamme ensimmäistä luonnonvalokuvaajien yhdistystä 70-luvulla ja 2005 tätä ammattilaisten omaa organisaatiota. Lintuharrastuksesta liikkeelle lähtenyt kuvaaminen on muuttunut, toivottavasti kehittynytkin melkoisesti vuodesta 1971, jolloin valotin ensimmäiset Kodachrome – diat.