Olen Krista Ylinen, Kankaanpäästä lähtenyt ja Espoon kautta Rovaniemelle vuonna 2017 muuttanut luontokuvaaja. Vietettyäni elämäni ensimmäiset 19 vuotta pienessä satakuntalaisessa kaupungissa, rakentui suurin osa vapaa-ajastani luonnossa liikkumisesta ja eläinten tarkkailusta. Arkistostani löytyisi kartta rusakon kulkemista poluista lapsuudenkotini metsässä, lista lintutornilla Tornien taistossa bongatuista lajeista ja kymmeniä filmikuvia lintulautamme vieraista. Naavan täyteinen metsä ja sen asukit opettivat minua nauttimaan yksinkertaisista, puhtaista asioista.

Vuosien vieriessä koin tarvetta löytää syyn metsään lähtemiselle; lapsuudenajan kärsivällisyys ja yksinkertaiset puuhastelut eivät enää riittäneet. Rippilahjaksi saamani Olympuksen digikamera oli ahkerassa käytössä ratsastusharrastuksessa ja luonnossa liikkuessani. Pääkaupunkiseudulle muutettuani vuonna 2007 etäännyin luonnosta yhä enemmän, vaikka sen läheisyyttä edelleen valtavasti kaipasin. Ensimmäisen järjestelmäkamerani kautta palasin vuonna 2010 takaisin sinne mistä olin lähtenyt, luontoon.

Tämän taustan pohjalta tuntuu loogiselta, miksi juuri luontokuvaus on edelleen tänä päivänä minulle kaikista tärkein valokuvauksen muoto.

Krista Ylinen Photography -yritykseni perustin vuonna 2013. Ympäristönhoitaja-tutkinnon opinnot ja sivutoimisen yritykseni pyörittäminen rajaavat paljon luontokuvaukseen käytettävää aikaa, mutta vietän kuitenkin mahdollisuuksieni mukaan maastossa aikaa kameran kanssa. Teen yritykseni kautta erityisesti hää- ja perhekuvauksia, mitkä tuovat elämääni valtavasti uusia ihmissuhteita ja jaettua iloa. Luontokuvauspuolella olen ollut osallisena erilaisissa näyttelyissä ja toiminut Luontokuva-lehden kolumnistina vuodesta 2016 alkaen sekä Suomen Luonnon verkkosivujen blogistina vuodesta 2017 alkaen. Haaveeni ja unelmani on painottaa tulevaisuudessa yhä enemmän luontokuvausta osana yritystoimintaani.